diumenge, 19 d’abril del 2009

CROQUETES DE POLLASTRE I PERNIL


Aquestes croquetes són del llibre d'alimentació infantil de la Thermomix i a les meves filles els encanten. Jo les faig aprofitant les sobres de pollastre del caldo i queden boníssimes! Jo hi poso més quantitat de ceba, ja que a nosaltres ens agrada així (la recepta original diu que se'n posin 30 gr). També es pot afegir un ou dur a l'últim moment, però és opcional.

INGREDIENTS:

30 gr de pernil salat
100 gr de pollastre de la carn d'olla
25 gr d'oli d'oliva
50 gr de mantega
50 gr de ceba
85 gr de farina
400 gr de llet

Es posa el pernil salat en el got i es pica amb 5 cops de Turbo. Es posa en un plat i es reserva.
Es posa el pollastre en el got i es pica durant 6 segons a vel 5. Es retira al mateix plat que el pernil.
Si es decideix posar-hi ou dur ara és el moment de picar-lo i reservar-lo.
A continuació es posa en el got l'oli, la mantega i la ceba partida en trossos. Es programa 3 minuts a temperatura Varoma i vel 3 1/2.
S'afegeix la farina i es sofregeix durant 1 minut a 100º i vel 2 1/2. S'incorpora la llet i es barreja a vel 6 durant 10 segons. S'afegeix el pollastre i el pernil reservat i es programa 7 minuts a temperatura Varoma a velocitat 4.
Quan acaba el temps programat es pot afegir l'ou dur picat i es barreja be amb l'espatula. Rectificar del punt de sal.
Es deixa reposar i refredar en una font abans de formar les croquetes. Jo els dóno forma amb dues culleres, les paso per ou batut i després per pa ratllat. Es fregeixen en abundant oli calent.
També es poden congelar un cop fetes i abans de fregir-les.

3 comentaris:

  1. Floripori, unes croquetes ben bones!! :)
    Per fer-ho més vistós, has de posar-hi una foto!! ;)

    ResponElimina
  2. Ara hi estic posant fotos, però les que tenia fetes no les tenia descarregades i d'altres quan tinc el plat preparat només pensem en menjar-lo!!!

    ResponElimina
  3. Mercè, avui he provat de fer el teu pastís mousse de maduixes i no m'ha quedat ben quallat. Té textura de iogurt, no té cos. Saps si pot ser per la quantitat de gelatina? jo he utilitzant 5 fulls, tal com dius, però no són massa grans.

    ResponElimina