dilluns, 14 d’octubre del 2013

COM FER UN POCOYO

Quan vaig fer l'últim pastís, vaig intentar fer un pas a pas fotogràfic de com fer el pocoyo que vaig posar a sobre el pastís.
Intentaré transcriure el que vaig fer, a veure si s'entèn.

Per fer un pocoyo de fondant d'uns 10 cm d'alt, cal que prepareu uns 100 gr de fondant de color blau, una bola de 15 gr de fondant de color pell i una mica de fondant de color groc. També farà falta palillos per tal que s'aguantin les diferents peces i "cola" comestible (feta a partir de Tragacanto i aigua).

Primer de tot partirem d'una bola de 50 gr de fondant blau que donarem forma de pera.










Despres farem dos rulos de 5 cm cadascú amb uns 15 gr de fondant blau.











Farem també dos rulos mes primets que seran els brassos. Han de medir uns 6 cm cadascú i utilitzarem 15 gr de fondant.













Ara ja podem fer el montatge d'aquestes peces: insertarem al mig del cos que té forma de pera un palillo que sobresurti un centimetre per sobre i un parell de centímetres per sota. Sota el que seria el "cul" del nostre pocoyo hi enganxarem les cames, com si el nino estigués assegut, i a la part que simula els hombros hi enganxarem els brassos, als que donarem una mica de torsió. La millor explicació és una fotografia!


Ja ens faltan menys peces! Farem una bola per fer el cap amb 15 gr de fondant de color pell. I dues boletes petites que seran les mans del nostre pocoyo, els donarem forma de gota i farem 3 talls per tal que tingui 4 ditets.














Ara només ens falta donar forma al gorro, o sigui que prepararem un cercle de 4 cm de diàmetre i un altre de 2 cm que tallarem pel mig i seran les orelleres.












Ara montarem el cap. Enganxarem el cercle tot donant forma de gorra a la bola que farà de cap i també hi enganxarem a cada costat les orelleres. Abans d'enganxar el cap al seu lloc, cal que fem una boleta de color groc que donarem form de gota i que enganxarem a la part del coll. També enganxarem les mans al seu lloc. Ens quedarà una cosa així.



Ja només ens falta dibuixar-li la cara amb un rotulador de tinta comestible de color negre farem dos òvals que seran els ulls, una petita boleta que serà el nas i una boca en vermell.

Finalment el nostre pocoyo quedarà així de bonic.


Espero que us serveixi el tutorial i que proveu de fer-lo!


2 comentaris:

  1. Hola! T acabo de trobar, em quedo x aqui, que hi veig coses interessants.! Soc la cinta, del trosseta de cuina, ja tens nova seguidora. Petons!

    ResponElimina
  2. Moltes gracies! la veritat es que amb el blog faig el que puc, que es menys del que m'agradaria. Ara faig el xafarder pel teu blog.

    ResponElimina