dilluns, 12 de gener de 2009

PA DE MOTLLO



Aquesta recepta és del llibre de Pan y Bolleria de Thermomix i surt un pa de motllo boníssim, aguanta 3-4 dies ben tendre (si no us l'heu menjat abans!). Espero que el proveu i mai més comprareu pa de motllo industrial.



INGREDIENTS (per un pa de 1/2 kilo)

175g d'aigua
10g de sucre
10g llar o de mantega
20g de llevat fresc
300g de farina de força
10g de sal
mantega per engrassar el motllo

PROCEDIMENT

Es posa en el got l'aigua, el sucre i el llar o la mantega i es programen 2 minuts a 37º velocitat 1.
Incorpora el llevat i barreja 10 segons a velocitat 3. Afegir la meitat de la farina i barrejar 15 segons al 6. Finalment afegir la resta de la farina i la sal i programar 3 minuts, got tancat, velocitat espiga.

Deixar reposar la massa dins del got fins que dobli el seu volum (aproximadament 1/2 hora).

Engrassar generosament un motllo de plum cake de 25 x 11 x 8 (aproximadament). Es fa una bola amb la massa i se li dóna forma allargada. Es posa dins del motllo i es fa arribar be a tots els racons. Es deixa el motllo en un lloc càlid i sense corrents d'aire i tapat amb un drap fins que dobli el seu volum, una altra vegada.

Precalentar el forn a 200º. Es forneja durant uns 30 minuts aproximadament, si durant la cocció veiem que es torra massa de sobre, el podem tapar amb un troç de paper d'alumini.

Desmotllar en calent sobre una reixeta per evitar que agafi humitat dins del motllo.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada