dimarts, 6 de gener del 2009

ÀNEC A LA TARONJA

Hem celebrat els Reis amb un plat deliciós com és l'ànec a la taronja. Aquí us poso la recepta per qui ho vulgui cuinar.

INGREDIENTS:

1 ànec mut de un parell de kilos
6 taronges de suc
sal, pebre, llar
1 ceba
2 tomàquets
mig got de vi blanc
una mica de melmelada de taronja que sigui baixa en sucre (o casolana)
1 cullerada de maicena

S'agafa l'ànec sencer i es neteja be per dins i per fora, procurant que no quedin plomes ni la part dura de les mateixes, el salpebrem be per dins i per fora.
Es posa una paella al foc i quan està calenta s'apaga el foc i s'hi posa un bon troç de llar, que amb l'escalfor s'anirà fonent. Amb un pinzell de cuina es va pintant tot l'ànec per davant i darrera.
S'agafa una taronja i es pela be, sence gens de pell blanca. i es posa dins de l'ànec.
El cosirem per tancar-lo i que no es surti la taronja ni tots els sucs.
Seguidament, i un cop ben preparat el posarem en una safata que pugui anar al forn, i per sobre el ruixarem amb el suc de les taronges i el vi blanc, també hi posarem la ceba tallada i els tomàquets trocejats. L'enfornarem a 170º durant 3 hores (anirem controlant la cocció i si fa falta ho deixarem mitja hora més). Durant la cocció li donarem la volta un parell o tres vegades i l'anirem ruixant amb el caldo.
Un cop cuït, separarem l'ànec del caldo. El caldo, amb la ceba i el tomàquet ho triturarem be amb el minipimer. En un got amb una mica del caldo hi desfarem be una cullerada de maicena que barrejarem amb la resta del caldo. Ho posarem a reduïr en un pot, s'hi pot afegir una cullerada de melmelada de taronja, que no sigui massa dolça. Amb aquesta salsa tornarem a pintar be l'ànec i ho enfornarem 5 minuts. La resta de la salsa la servirem en una salsera.
I ja ho tenim preparat!!!!
Per servir-ho posarem un un troç d'ànec al plat i ho regarem be amb la salsa, i a sucar-hi pa!

Sembla laboriós però no ho és tant, i el resultat és excelent, per llepar-se els dits.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada