dilluns, 29 de desembre del 2008

VICHISOISSE (o crema de puerros)

Una senzilla recepta que a casa té molt d'èxit. Us explico tant com fer-la amb la Thermomix com de manera tradicional. La recepta Thermomix l'he tret del llibre "Imprescindible en tu cocina" adaptant-la una mica als gustos de casa.

INGREDIENTS:

300g de patata de bullir
400g de puerros tallats en rodantxes
50g d'oli
50g de mantega
200g d'aigua
sal al gust
700g d'aigua o caldo d'au
400g de llet

CUINA TRADICIONAL:

En una casola hi posarem l'oli i la mantega (si es vol fer més lleuger, posar-hi només oli), un cop calent hi afegirem els puerros i deixarem que es vagin sofregint, un cop els veiem una mica enrossits hi posarem les patates.
Hi afegirem l'aigua o el caldo d'au i deixarem que bulli durant 20 minuts. Un cop passat el temps hi afegirem la llet i ho deixarem bullir 5 minuts més.
Ho triturarem tot fins que quedi ben fi.
En principi es serveix fred, però en calent també està molt bo.

THERMOMIX:

Es posen les patates en el got i es trocejen 6 segons a velocitat 4. Reservar-les en un plat.
Es posen els puerros en el got i es trocejen 4 segons al 5.
S'afegeix l'oli i la mantega i es sofregeix 12 minuts, varoma, velocitat 3 1/2. S'afegeixen 200g d'aigua i es tritura 1 minut a velocitat 5-10 fins quedi el puerro ben triturat.
S'afegeixen les patates trocejades, la sal i pebre (si ens agrada) i l'aigua restant o el caldo. Es programen 20 minuts, a 100º i velocitat 1. Deixem que baixi una mica la temperatura i triturem 1 minut al 7.
Incorporem la llet i programem 8 minuts a 90º a velocitat 3.

NOTA: si cambiem la patata per carbassa, remolatxa, xampinyons o d'altres verdures, podem fer cremes d'altres sabors.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada