dilluns, 29 de desembre de 2008

RISOTTO AMB ESPÀRRECS VERDS, BOLETS CONFITATS I CRUIXENT DE PERNIL

INGREDIENTS:

100 g pernil salat tallat ben fi
250 g bolets frescos o 500 g congelats
1 branqueta romaní i farigola
1 dent d'all, 1 guindilla, 1 cullerada de sal
250 g oli oliva verge extra
50 g formatge parmesà
1 lt caldo de carn o pollastre molt calent
Una mica de safrà
250 g ceba
1 dent d'all
300 g arròs
5 espárrecs verds
125 g de vi blanc
20 g mantega
1 mica de sal



PREPARACIÓ:

Les llenques de pernil salat ens serviran de decaració del plat. Les posarem a la safata de forn previament coberta amb paper de fornejar i amb el forn molt calent, deixarem que se'ns facin fins aconseguir un cruixent. Ho reservarem.
Amb el romaní, el llorer, la farigola, la guindilla, la sal, l'oli, el safrà i els bolets pasem a realitzar un confitat de bolets. Posarem tots els ingredients en el got i programem 30 min, temperatura 90º, gir a l'esquerra i vel cullera. Pasat el temps ho reservarem en un pot.
Amb el got ben net i sec rallarem el formatge 10 segons, vel 5-10. Reservem fora del got.
Sense netejar el got afegim la ceba i l'all. Ho trocejem 4 segons, a velocitat 4. Incorporem 50 g d'oli de confitar els bolets i programem 10 minuts, varoma, velocitat cullera.
Posem la papallona a les fulles, afegim l'arròs i els espàrrecs tallats a trossos regulars i ofeguem 3 minuts, varoma, velocitat cullera
Afegim el vi i tornem a programar 3 minuts, varoma, velocitat cullera.
Afegim 500g de caldo calent i programem 10 minuts, 100º, gir a l'esquerra i velocitat cullera.
Tornem a afegir 250g de caldo calent i programem 5 minuts, 100º, gir a l'esquerra i velocitat cullera.
Afegim els 250g de caldo restant, els bolets confitats i programem 5 minuts, 100º, gir a l'esquerra i velocitat cullera.

Acabat el temps, afegim la mantega i el formatge parmesà ratllat i programem 30 segons a velocitat 1.
S'extén sobre una safata i es serveix inmediatament decorat amb el cruixent de pernil salat.


NOTA: Es poden sustituir els espàrrecs per un parell de carxofes tallades que siguin ben fresques ja que sino ens ennegririen l'arròs.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada