dimarts, 30 de desembre del 2008

PANELLETS

INGREDIENTS:

500g ametlla molta
400g sucre
300g patates sense pelar
rovell d'ou
pinyons, ametlla, coco, xocolata, ...

ELABORACIO:

Es fan bullir les patates, es pelen i s'aixafen quan encara són calentes, i es deixen refredar.
A continuació s'afegeix l'ametlla i el sucre i es barregen molt be tots els ingredients fins aconseguir una massa homogènia.
Es deixa reposar un minim de 2 hores a la nevera.

PINYONS
Es fan boletes de massa i es passen per rovell d'ou abans de rebossar-los en pinyons.

AMETLLA
Es fa un xurro llarg que es talla en porcions del tamany croqueta, es passen per ou batut i després per ametlla palet o granet.

COCO
S'agafa un troç de massa i s'hi barreja coco, al vostre gust. Normalment se'ls dona forma de muntanya i es pinten amb ou batut.

XOCOLATA
S'agafa un troç de massa i s'hi barreja xocolata en pols o fideus de xocolata. Tot seguit es fan boletes i es rebossen amb fideus de xocolata.

Els panellets es van posant a sobre d'una safata previament untada amb mantega, per tal que no s'enganxin i es posen al forn, calentat previament, durant 10-15 minuts a 200º

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada