dimarts, 30 de desembre del 2008

SALSA ROMESCO (o salsa per calçots)

INGREDIENTS (per a 30 persones):

25 tomàquets vermells de branca
4 nyores
1 cabessa d'alls
2 pebrots vermells grossos
2 cebes
250g d'ametlla torrada
250g d'avellana torrada
2 litres d'oli d'oliva
1 llesca de pa torrat
pebre vermell dolç
pebre vermell picant
pebre negre
vinagre blanc
sal

PROCEDIMENT:

Els tomàquets, els alls, els pebrots i les cebes es posen a escalivar al forn a 180º durant 1/2 hora o 3/4
Mentrestant s'agafa un pot amb aigua i s'hi afegeixen les nyores a les que previament s'haurà fet un tal, i es posen a bullir fins que es vegi que estan toves.
Un cop escalivats els tomàquets se'ls treu la pell, les llavors i el cor dur i es reserven en un bol. Els alls i els pebrots es pelen.
Les nyores es buiden de la carn de dins i la pell la llencem.
S'agafa un recipient i es van posant tots els ingredients: els tomàquets, els alls, els pebrots, les cebes, les nyores, el pa torrat, les ametlles i les avellanes pelades i els 2 litres d'oli. Es va triturant tot amb el minipimer.
Abans d'acabar de triturar s'hi afegeixen les espècies al gust: una mica de pebre picant, negre, dolç, un raig de vinagre i sal. Es va tastant fins que el sabor ens agradi.
Si queda molt espesa, es pot afegir oli d'oliva.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada