diumenge, 28 de desembre del 2008

CABRIT ENFANGAT




Aquesta recepta és original del Fermí Puig, del restaurant Drolma, jo l'ha he adaptat segons els gustos de casa. És una mica entretinguda però el resultat és extraordinari i val la pena probar-la. Ja em direu què us sembla.

INGREDIENTS:

2 cuixes, 2 espatlles i 1 coll de cabrit
Oli d'oliva
Vi blanc
Vinagre
Pebre vermell
Un manat d'orenga, farigola i romaní
Una cabesa d'alls
Sal i pebre

Agafem el coll, el trossegem i l’aprofitem per fer una salsa. Per fer-la, posem aquest coll de cabrit i el posem en una safata al forn per tal que s’enrosseixi. Tot seguit, agafem una olla i hi posem una mica de vi blanc, un raig d’oli, un raig de vinagre, el coll de cabrit enrossit, dues cullerades de pebre vermell, un manat d’orenga, un manat de farigola, un manat de romaní, una cabeça d’all tallada per la meitat, ho cobrim tot d’aigua i ho deixem bullir. Per uns 2 litres i mig ho haurem de deixar uns 3/4 d’hora. Després ho colem i ho guardem.
Per fer el cabrit, salpebrem les espatlles i les cuixes, agafem 4 o 5 dents d’all ben picats i els refreguem amb aquestes espatlles i cuixes, agafem dues cullerades més de pebre vermell i tmb els hi refreguem. Tornem a agafar orenga, farigola, i romaní, i també ho refreguem amb el cabrit. Després agafem una paella amb un dit d’oli i l’enrossim.Aquest cabrit, ben fregit d’un cantó i l’altre, el posem en una cassola, hi aboquem el caldo que hem fet abans. A continuació ho posem al forn a 100-120º unes 4 o 5 hores. És una cocció molt lenta per tal que el cabrit quedi melós.

1 comentari: