diumenge, 14 d’octubre del 2012

PANELLETS



S'acosta la castanyada, o sigui que comencem a escalfar el forn per fer els panellets. A casa també prepararem unes galetes de halloween i un pastís de carbassa que ens menjarem junt amb les castanyes, els boniatos i els panellets. No sé si també es voldran disfressar ... però aquesta convergència entre la celebració més típica i la "importada" no m'acaba d'agradar. Però ja se sap que ha de ploure a gust de tots, i els més petits ja tenen veu i vot!


De moment uns panellets per anar fent boca. He provat una recepta nova, no és la que tinc penjada de fa un temps, i val a dir que ens ha agradat molt, o sigui que ens la quedem per aquest any.

INGREDIENTS

250 gr de sucre
la pell d'una llimona
300 gr d'ametlla molta
50 gr de patata o boniato
1 clara d'ou

Amb la thermomix ben neta i seca moldrem el sucre a velocitat 5-7 durant 1 minut. Seguidament hi afegirem la pell de la llimona i tornarem a programar velocitat 5-7 durant 20 segons. Desprès hi afegirem l'ametlla molta i ho barrejarem a velocitat 6 uns segons i finalment hi incorporem el boniato (patata o boniato, va a gustos de cada casa) i la clara d'ou, per acabar de incorporar-ho a velocitat 5 durant uns segons.
Treure'm la bola que s'ha format i la posarem dins una bossa i la deixarem reposar durant unes hores a la nevera.

Per formar els panellets dividirem la massa en tantes porcions com gustos volem fer. Amb cada porció farem un "caneló" allargat que ens servirà per dividir la massa en trossos iguals. De cada troç en farem boletes.

PINYONS
Passarem cadascuna de les boletes per ou batut i després hi enganxarem els pinyons. Finalitzarem pintant-los amb ou batut.

AMETLLA EN GRANET
Passarem cadascuna de les boletes per ou batut i després per ametlla en granet. Els donarem forma de "croqueta". També els pinzellarem amb ou batut.

COCO
A la massa hi incorporarem coco ratllat, a gust de cadascú. En farem boletes a les que treurem una punxa per donar la forma de cono característica dels panellets de coco.
Nosaltres aquesta vegada hem deixat els de coco en forma de boleta.

A partir d'aqui es poden fer tots els gustos que volguem, de cafè, de xocolata, de codonyat, de melmelada, .... de cara a Tots Sants ja els aniré preparant i penjant al blog. Ara us deixo amb una petita degustació de panellets de coco i dels reis de la casa, els de pinyons.

Bon profit!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada