dimecres, 24 d’octubre del 2012

PA DE PESSIC DE CARBASSA

Pel proper divendres he preparat un pa de pessic de carbassa que es menjaran els nens a la classe d'anglès amb l'Anna Maria. És un pa de pessic molt saborós i humit, amb un gust molt agradable a carbassa i a més es força sa, ja que els greixos que porta són d'oli d'oliva, la recepta l'he tret de la revista COCINA DEL SIGLO XXI PARA THERMOMIX.

A petició de les Mamis, us escric la recepta, més tard i si convenço al meu home, penjaré alguna foto.

INGREDIENTS

250 gr de carbassa cuita al forn
250 gr de sucre
250 gr de farina
3 ous
1 sobre de llevat
70 ml d'oli d'oliva

Previament haurem cuit la carbassa al forn. Per fer-la la prepararem a talls de 2-3 cm i els enfornarem a 180º durant una mitja hora.La carbassa ha de quedar ben tova.

Es pot acompanyar d'una compota de carbassa, que jo preparo a partir de la carbassa cuita, afegint sucre (al gust de cadascú) i un gotet de rom. Tot junt i triturat ho poso en un caçó i ho deixo reduïr durant uns 20 minuts. 

PREPARACIO AMB THERMOMIX

En el got de la thermomix hi posarem la carbassa cuita junt amb el sucre i programarem velocitat 3-5 durant 2 minuts.
Baixarem el que hagi quedat per les parets i la tapa del got i programarem 5 minuts a velocitat 2 i anirem afegint els ous un a un, seguit de l'oli i finalment la farina tamitzada junt amb el llevat.

Introduïrem la barreja en un motllo engrassat amb margarina i ho enfornarem durant 20 minuts a 180º (ja sabeu que la manera de comprobar que està cuit és punjant amb un escuradents i que aquest surti net).

I ja tenim el pa de pessic a punt per deixar-lo refredar i menjar.

PREPARACIÓ TRADICIONAL

En un got de la batedora posar-hi  la carbassa cuita i el sucre i batre-ho durant un parell de minuts a velocitat mitja.
Mentre anem batent a velocitat mitja-baixa incorporar els ous un a un, seguit de l'oli i finalment la farina tamitzada junt amb el llevat.

Ja sabeu que jo utilitzo sempre la thermomix, amb una batedora de braç o de doble braç no ho he provat. Jo crec que així quedarà be, no obstant si algú ho prova i veu que alguna cosa s'ha de cambiar que m'ho digui.

Introduïrem la barreja en un motllo engrassat amb margarina i ho enfornarem durant 20 minuts a 180º (ja sabeu que la manera de comprobar que està cuit és punjant amb un escuradents i que aquest surti net).

Es pot acompanyar d'una melmelada de carbassa, que jo prepara a partir de la carbassa cuita, afegint sucre (una mica al gust) i un gotet de rom. Tot junt i triturat ho poso en un caçó i ho deixo reduïr durant uns 20 minuts.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada