diumenge, 23 de setembre del 2012

ANIVERSARI DE LA MONTSE

El proper dia 24, la Mercè, és el cumpleanys de la meva neboda Montse, aquest any ja en farà 11 (com passa el temps!) i a més coincideix amb el sant de la seva mare, que és la meva estimada germaneta.

Doncs be, la setmana passada la meva neboda em va demanar un pastís per celebrar l'aniversari amb les seves amigues i em va dir que havia de ser de xocolata, amb Nutella i nata i avellanes i .... no sé quantes coses més! Li vaig dir que intentaria complaure totes les seves peticions i aquest és el resultat:

  

 Pastís de pa de pessic de xocolata farcit de buttercream de Nutella amb avellanes caramelitzades per coronar-lo.

INGREDIENTS:
Pel pa de pessic:
4 ous
320 gr de sucre
190 ml llet
190 ml d'oli de girasol
300 gr de farina
50 gr de cacao pur Valor
1 sobre de llevat

PROCEDIMENT 

Preescalfar el forn a 180 °. Posar la papallona als gavinets i afegir els 4 ous i el sucre, programar 6 minuts a 37 ° a velocitat 3 i mig. Un cop acabat el temps tornar a programar el mateix temps i la mateixa velocitat però sense temperatura per tal que els ous doblin el seu volum i ens quedi un pa de pessic ben esponjós. Incorporar l'oli de girasol i la llet, i programar 6 segons a velocitat 2. Seguidament afegir la farina, el cacao i el sobre de llevat i programar 15 segons a velocitat 2. Treure la papallona i acabar de barrejar be amb una espàtula. Posar en un motllo rodó de 22 cm, previament untat amb margarina i farina, i posar-ho al forn durant uns 45 minuts (el temps sempre depèn del forn i cadascú coneix el seu), per saber si ja està punxar el centre del pastís amb un punxó i quan surti sec és que ja està cuit.


Per la decoració jo vaig fer una buttercream de Nutella

INGREDIENTS:
350 gr mantega
120 ml llet
120 gr sucre glas
40 gr de Nutella

PROCEDIMENT PER FER LA CREMA DE MANTEGA:

En el got de la Thermomix ben net i sec, posar-hi la papallona i la mantega, la llet i el sucre glass i montar-ho tot durant 3 minuts a vel 3, finalment possar-hi la Nutella i batre-ho durant 1 minut. Per poder-la treballar be la mantega ha de tenir una consistència pomada.


Per fer les avellanes caramelitzades he fet fondre en un caçó sucre amb una mica d'aigua. Un cop fos hi he posat les avellanes i les he anat treient una a una, les he deixat refredar una mica i ja estan a punt per decorar el pastís.


També li vaig preparar unes galetes per donar a les seves amiguetes. Vaig voler estrenar un paquet de blondes per tal d'empaquetar-les i val a dir que em va encantar el resultat.




I per la setmana vinent:
Pastís de temàtica basket per una noia que es casa
Galetes per un bebe que va nèixer al juliol
Galetes per les bessones d'una amiga que faran 1 any!

S'espera una setmana ben moguda i amb molta feina, veurem si ho aconsegueixo!

2 comentaris:

  1. Mare meva! Amb aquest pastís se m'ha fet la boca aigua... Ja tinc ganes de veure totes les feines aquestes que et venen. Ánim!

    ResponElimina
  2. La veritat es que estava molt bo. I se'l van menjar tot! Aquesta setmana estic molta feina i... poques fotos! tinc molta feina i avui he entregat unes galetes super mones que no he fet ni una foto. Un altre dia serà.

    ResponElimina