dimarts, 10 d’abril del 2012

RECEPTA DE GALETES

Aprofito per penjar la recepta que faig jo per les galetes decorades. És una recepta de galetes de mantega que jo vaig aprendre de la Joana de HADAS Y GRUMETES, blog que si no coneixeu us recomano que no deixeu de visitar ja que és una meravella.

INGREDIENTS (per a unes 30 unitats)

200 gr de mantega a temperatura ambient
100 gr de sucre glas
1 cullerada de sucre vainillat (va al gust)
1 clara de ou (millor pasteuritzat, es pot trobar a qualsevol supermercat)
350 gr de farina de reposteria

PROCEDIMENT

Si s'utilitza la Thermomix, cal posar la papallona als ganivets i cremar la mantega, és a dir batre durant 1 minut a velocitat 3 1/2 . Un cop acabat el temps, afegir el sucre i programar 5 minuts al 3 1/2 i afegir el sucre vainillat i seguidament la clara d'ou. Retirar la papallona e  incorporar la farina i remenar durant 30 segons a velocitat 5.

Comprovar que la massa no s'enganxa a les mans. Si cal es pot afegir una mica més de farina.

Treure tota la massa de la màquina i extendre sobre un paper de forn i cobrir amb un altre paper de forn. Jo utilitzo un parell de llistons de fusta , a banda i banda, on puc recolzar el corró mentre el llisco per sobre la massa, de manera que em queda sempre nivellada i totes les galetes tenen el mateix gruix. També es poden comprar corrons que ja estan preparats per aquest ús.
La massa un cop estesa la deixarem a la nevera durant un parell d'hores.

Preescalfar el forn a 170º
Treure la massa de la nevera i ja es poden tallar les galetes. Un cop tallades posar-les en una safata de forn i enfornar-les durant uns 12 - 15 minuts, depèn  molt de cada forn, primer és recomanable fer una fornada amb poques galetes i anar controlant el temps de cocció.
Quan es vegin rosses de les vores ja estan cuites i s'han de treure del forn. Pocs minuts que es deixin de més es cremen!

Espero que us serveixi, sobretot a tu Marta!!!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada