dimecres, 18 de març del 2009

BUNYOLS DE QUARESMA

ARA TOCA FER BUNYOLS!!! He provat un parell de receptes i aquesta és la que més ens ha agradat. Ens la va passar la presentadora de Thermomix, l'Elisa.

Ingredients:
250ml d’aigua
100gr de mantega
1 culleradeta de sal
1 culleradeta de sucre
4 ous grossos
160gr de farina

Preparació:
Pesar la farina i reservar. Posar en el got de la thermomix l’aigua , la mantega, la sal i el sucre. Programar 6 minuts temperatura varoma velocitat “cuchara”.(Tambe pots fer això en un casso si no tens thermomix)

Afegeix la farina d’un sol cop i programa 30 segons sense temperatura velocitat 5. Deixa que la massa es refredi uns 5 minuts. Bat els ous lleugerament en un bol i posa la thermomix en marxa a vel.5, ves-hi abocant els ous de mica en mica. Es pot deixar el cubilete posat i anar-los tirant damunt de la tapa molt a poc a poc.

Una vegada feta la massa dels bunyols, preparem una cassola al foc amb oli ben calent. Se'ls dóna la forma ajudant-te amb dues culleres. Posa’ls damunt de paper de cuina per que s’escorri l’oli sobrant. Llavors els pots farcir del que més t’agradi, jo ho he fet amb crema o simplement amb nocilla,amb l’ajuda d’una mànega pasitssera... o sense farcir i ben ensucrats.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada